Routes

De 30 van Zandvoort dankt zijn naam aan de hoofdafstand met dertig afwisselende kilometers door en rond Nederlands bekendste badplaats waarbij natuur, cultuur en entourage centraal staan. Ook staat er een kortere afstand op het programma, de 18 km route. Voor het 10-jarig jubileum hebben we dit jaar eenmalig een 35 km aan het rijtje toegevoegd! Bekijk hier alle bezienswaardigheden op de route.

Deze 10e editie wordt speciaal een afstand van 35 km toegevoegd. De eerste 5 km wandel jij over het asfalt van Circuit Zandvoort.Daarna sluit de 35 km aan bij de 30 km.

De start van alle afstanden is vanaf het unieke Circuit Zandvoort. De routes zijn uitgezet over het Noordzeestrand en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De 30 km route treft onderweg bijzondere locaties aan, zoals de Ruïne van Brederode, Landgoed Duin en Kruidberg en Openluchttheater Caprera. De 18 km route brengt een bezoek aan het prachtige Vogelmeer en loopt langs het Wisentengebied Kraansvlak. Nieuw is de passage over en de verzorgingspost op Camping De Lakens. De finish is in het sfeervolle centrum van Zandvoort.

Routes

30 & 35 km route
Vanuit de start vanaf Paddock 2 op het Circuit Zandvoort gaat de wandeltocht richting het strand van Zandvoort. Na een aantal mooie kilometers over het strand kom je uit bij de Havenstad van IJmuiden. Na de stempelpost bij Strandpaviljoen Beach Inn ga je het prachtige Nationaal Park Zuid-Kennemerland in. Wandel langs verschillende parels op de route zoals Landgoed Duin & kruidberg, de Ruine van Brederode, het Kopje van Bloemendaal, Openluchttheater Caprera, Landgoed Duinlust en het Visserspad. Na 30 bijzondere kilometers finish je op het Gasthuisplein in het sfeervolle centrum van Zandvoort.

Dit jaar hebben we ook een afstand van 35 km. In de vroege ochtend wandel jij de eerste 5 km over het Circuit. Vanwege o.a. de beschikbaarheid van het Circuit Zandvoort kunnen die 5 extra kilometers alleen voorafgaand aan de 30 km en is starten alleen mogelijk tussen 7.00 en 7.45 uur.
18 km route
Vanaf 9.00 uur kun jij starten op het Circuit Zandvoort. De eerste meters wandel je over de boulevard en het strand. Na 3 kilometer wandel jij het beeldschone Nationaal Park Zuid-Kennemerland in richting het Vogelmeer. Als je net over de helft bent, kom je bij Camping De Lakens, waar je even de voeten wat rust kunt geven. Daarna gaat jouw wandeltocht verder langs het Wisentengebied Kraansvlak, het Visserspad en richting de finish. Je viert jouw wandelprestatie op het Gasthuisplein in het gezellige centrum van Zandvoort.

Meer over de 30 van Zandvoort 

Veilig wandelen
Tijdens onze wandelevenementen willen wij als organisatie een zo veilig mogelijke wegsituatie creëren voor wandelaars én andere weggebruikers. Daarom is het belangrijk allemaal hetzelfde wandelgedrag te vertonen. Wij vragen je tijdens onze wandelevenementen, zoveel en waar mogelijk, rechts te wandelen. Hierdoor kunnen we onduidelijkheid voorkomen op routes die niet volledig zijn afgesloten voor wandelaars.
Honden/Kinderwagen
Let op! De 30 van Zandvoort is niet geschikt voor minder valide mensen en wandelwagens i.v.m. het zware parcours. Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland kent een rijke planten- en dierenwereld. Bij een aantal gebieden waar de route doorheen voert zijn, ter bescherming van de fauna, honden niet toegestaan. Hierdoor mogen honden bij de 30 van Zandvoort niet meewandelen.