Goede doel

Wandelen én tegelijkertijd een steentje bijdragen aan onderzoek naar kanker. Dat kan, want ook dit jaar is de Antoni van Leeuwenhoek Foundation het goede doel van de 30 van Zandvoort. De AVL Foundation zamelt geld in voor kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. 

ENHANCE-studie

In de ENHANCE-studie wordt onderzocht of het volgen van een programma bestaande uit begeleid bewegen, aangepaste voeding en ontspanning leidt tot minder complicaties, kortere ziekenhuisopname en sneller herstel na een operatie voor blaaskanker.

Daarnaast willen de onderzoekers van het Antoni van Leeuwenhoek onderzoeken of het beweegprogramma bijdraagt aan een toename van de hoeveelheid zuurstof naar de tumor en of dit het effect van chemotherapie voor de operatie versterkt. Om dit te achterhalen moet aanvullend weefselonderzoek worden gedaan. Om dit te financieren is een bijdrage van de 30 van Zandvoort heel erg welkom!

Help je mee?

Draag je dit onderzoek een warm hart toe en wil je hier aan bijdragen? Dat kan op twee manieren. Bij inschrijving kan er een donatie worden gedaan, of deelnemers kunnen van hun loop een sponsorloop maken. Hiervoor kan eenvoudig een persoonlijke actiepagina worden aangemaakt zodat vrienden, familie of collega’s kunnen sponsoren. Elke bijdrage is welkom en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel!

Meer informatie over de Antoni van Leeuwenhoek Foundation
De onderzoekers van de ENHANCE-studie: Maike Sweegers, Martijn Stuiver en Emine Akdemir