Goede doel

Ook dit jaar is de Antoni van Leeuwenhoek Foundation het goede doel van de 30 van Zandvoort. De AVL Foundation zamelt geld in voor hoogwaardig kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. 

Pact-Paces-Heart studie

De 30 van Zandvoort staat in het teken van bewegen. Daarom komen de donaties dit jaar ten goede aan de ‘Pact-Paces-Heart studie’. Met deze studie worden de langetermijneffecten van een beweegprogramma tijdens de chemotherapie voor borstkanker onderzocht. Dr. Martijn Stuiver, één van de hoofdonderzoekers: “We kijken vooral of het volgen van een beweegprogramma bescherming kan bieden tegen schade door de chemotherapie aan het hart- en vaatstelsel. Ook wordt er gekeken naar het effect op o.a. kwaliteit van leven, uithoudingsvermogen en cognitieve klachten, zoals verminderd geheugen.”

Om zicht te krijgen op de langetermijneffecten worden deelnemers die 8 jaar geleden hebben meegedaan aan deze studie, opnieuw uitgenodigd om de gezondheid van het hart- en vaatstelsel te meten. “Door de corona-maatregelen kunnen we echter minder deelnemers tegelijkertijd uitnodigen voor de uitgebreide metingen die we doen, vertelt Martijn Stuiver. “Hierdoor duurt het onderzoek langer dan gepland. De donaties van de 30 van Zandvoort zijn ontzettend welkom en wil ik heel graag inzetten voor de verlenging van de aanstelling van mijn PhD-studente Willeke Naaktgeboren. Zo kunnen we nog meer patiënten includeren en kunnen we dit waardevolle onderzoek voortzetten!”

De Pact-Paces-Heart studie is een samenwerking met het UMC Utrecht.
PhD-studente Willeke Naaktgeboren

Help je mee?

Draag je dit onderzoek een warm hart toe en wil je hier aan bijdragen? Dat kan op twee manieren. Bij inschrijving kan er een donatie worden gedaan, of deelnemers kunnen van hun loop een sponsorloop maken. Hiervoor kan eenvoudig een persoonlijke actiepagina worden aangemaakt zodat vrienden, familie of collega’s kunnen sponsoren. Elke bijdrage is welkom en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel!

Meer informatie over de Antoni van Leeuwenhoek Foundation
Dr. Martijn Stuiver