Goede doel

Wil je je wandeltocht nog specialer maken? Maak dan van je loop een sponsorloop en wandel voor het goede doel. Ook dit jaar is de is de Antoni van Leeuwenhoek Foundation het goede doel van de 30 van Zandvoort. De AVL Foundation zamelt geld in voor kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. Dit jaar komen de opbrengsten ten goede aan onderzoek naar melanoom, een vorm van huidkanker.
Onderzoek naar melanoom
“Hoe vroeger een melanoom wordt ontdekt, des te beter en makkelijker de behandeling en hoe groter de kans op genezing”, aldus dr. Elsemieke Plasmeijer, dermatoloog en vakgroephoofd Dermatologie bij het AVL. In het AVL introduceerde dr. Plasmeijer het 3D-fotosysteem, de 360 WB Vectra. Dit is het eerste 3D-fotosysteem van haar soort in Nederland en een van de weinige in Europa en de wereld.”

Vroeg opsporen
“Dit apparaat maakt heel scherpe en gedetailleerde 3D foto’s van de huid en zo kunnen wij zien hoe een moedervlek zich in de loop der jaren ontwikkelt. Met de vele foto’s die de Vectra maakt, ontstaat er een schat aan onderzoeksdata. Deze data kan gebruikt worden om met behulp van Artifical Intelligence tumoren nog beter en  sneller automatisch te herkennen. We kunnen dan sneller zien welke moedervlekken het afgelopen jaar wel of niet zijn veranderd. Deze selectie zou ons enorm helpen, vooral bij patiënten die heel veel bijzondere moedervlekken hebben. We hoeven ons dan alleen te richten op de moedervlekken die verdacht zijn. Ik verwacht dat Artificial Intelligence mooie toepassingen gaat opleveren om melanoom in een vroeg stadium op te sporen.”

Help je mee?
Help je mee het onderzoek naar huidkanker versnellen? Dat kan op twee manieren. Bij inschrijving kan er een donatie worden gedaan, of maak van je loop een sponsorloop. Hiervoor kan eenvoudig een persoonlijke actiepagina worden aangemaakt zodat vrienden, familie of collega’s kunnen sponsoren. Elke bijdrage is welkom en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel!

Meer informatie over de Antoni van Leeuwenhoek Foundation
 

Wandelen voor een ander goed doel

Wil jij in actie komen voor een ander goed doel? Maak bij je inschrijving je eigen actiepagina aan voor een door jou gekozen goed doel en laat je sponsoren door familie, vrienden, kennissen en anderen om je deelname aan de Fjoertoer Egmond nog meer betekenis te geven.

Sta je al ingeschreven voor de Fjoertoer Egmond en wil je alsnog een actiepagina maken? Dat kan via je persoonlijke dashboard.

Jouw persoonlijke dashboard