• Nieuws
  • Een uniek verhaal: Team Edith

Een uniek verhaal: Team Edith

Op 28 maart wordt alweer voor de tiende keer de 30 van Zandvoort georganiseerd. Deze tiende editie is een mooi moment om stil te staan bij de impact die het evenement de afgelopen jaren gehad heeft. We lichten dan ook graag één hele speciale actie van vorig jaar uit die ons ontzettend inspireerde.

Meer dan wandelen

De 30 van Zandvoort is namelijk niet alleen een heel mooi wandelevement, waarbij natuur, cultuur en bewegen centraal staan. Ook slaan we elk jaar de handen ineen voor een goed doel. Dat doen we sinds 2014 in samenwerking met de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, waarmee we projecten uitkiezen die aansluiten bij ons evenement. Bij de inschrijving bieden we deelnemers aan de 30 van Zandvoort de optie om vrijwillig een bijdrage te leveren of om een eigen actie op te zetten, bijvoorbeeld door een sponsorteam te beginnen. Vaak hebben deze teams een persoonlijke link met het goede doel en een inspirerende achtergrond en motivatie. Een van de sponsorteams van vorig jaar heeft in het bijzonder onze aandacht getrokken. Daarom delen we graag het verhaal van Team Edith en initatiefnemer Hinne Brouwer.

Team Edith
In 2018 liep Edith nog samen met een vriendin mee met 30 van Zandvoort, dit deed ze voor het goede doel, waarvoor de meer dan € 5.000 ophaalde. Ze was vastberaden dat in 2019 weer te doen, helaas mocht het niet zo zijn. Edith leed aan een zeldzame vorm van plaveiselcelcarcinoom en overleed in december 2018 aan de gevolgen van deze moeilijk te behandelen vorm van kanker. Haar man Hinne, familie en vrienden besloten de wandeltocht niet af te zeggen, maar juist voor Edith mee te wandelen om de strijd tegen de ziekte voort te zetten. Zo begon ‘Team Edith’. Steeds meer mensen sloten aan en zo wandelden op een zonnige voorjaarsdag uiteindelijk een team van dertien mensen de route van 18 km in speciale shirts. De support was overweldigend en het vooraf gestelde streefbedrag werd meer dan verdubbeld.  Met deze ontzettend persoonlijke actie wist het team uiteindelijk  maar liefst € 11.000 op te halen voor onderzoek naar imuuntherapie. Een bedrag dat zonder twijfel een waardevolle bijdrage gaat leveren aan het onderzoek dat nog steeds zo hard nodig is.

De 2020 editie
Ben jij ook zo geïnspireerd door het verhaal van Team Edith? Ook dit jaar bieden we alle deelnemers aan de 30 van Zandvoort weer de mogelijkheid een eigen actie te starten of een bijdrage te leveren.  Zo hopen we ook in 2020 weer een mooi bedrag te kunnen overhandigen aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.  Ook dit jaar wandelt Team Edith weer mee. Dit jaar met een nog grotere groep wandelaars. Ze wandelen opnieuw met het doel een mooi bedrag voor onderzoek op te halen. Wil jij Hinne en Team Edith in de gaten houden of hun actie dit jaar steunen? Bekijk dan ‘’hier’’ hun actiepagina waar ze regelmatig updates plaatsen!

Antoni van Leeuwenhoek Foundation
Het Antoni van Leeuwenhoek werkt elke dag aan de beste zorg voor mensen met kanker in combinatie met hoogstaand en grensverleggend onderzoek. Wil je meer weten over de dit goede doel of het project  ‘PREFERABLE’ waar dit jaar de opbrengsten naartoe gaan? Kijk dan bij het goede doel