• Nieuws
  • Fantastisch wandelweer geeft extra glans aan negende editie 30 van Zandvoort

Fantastisch wandelweer geeft extra glans aan negende editie 30 van Zandvoort

Recordbedrag gedoneerd aan Antoni van Leeuwenhoek Foundation

Met 7.500 wandelaars aan de start van de 30 van Zandvoort was het veelzijdige wandelevenement over 30 en 18 kilometer van Le Champion voor het tweede jaar op rij uitverkocht. Zaterdagochtend 30 maart verzamelden deelnemers zich tussen de peperdure raceauto’s op het legendarische Circuit Zandvoort om te starten. Het was het begin van een supergezellige dag waarin de routes en deelnemers optimaal konden profiteren van de vele zonuren.

Om 07.30 uur gaf wethouder Joop Berendsen het officiële startschot voor de 30 kilometer. Meer dan 4.000 wandelaars schreven zich in voor de hoofdafstand. Anderhalf uur later was de start van de 18 kilometer. De zon liet zich toen al zien, wat als voorbode gold voor een prachtige wandeldag, met temperaturen dik in de dubbele cijfers. Dankzij de aangename temperaturen was het vroeg op de dag al erg gezellig rondom de stempelposten aan het Noordzeestrand.

Wandelaars op de 18 kilometer route genoten van het prachtige Vogelmeer in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de 30 kilometer kwam langs culturele hoogstandjes als Landgoed Duin & Kruidberg, de middeleeuwse Ruïne van Brederode en Openluchttheater Caprera.

Feest in Zandvoort

Ondernemers en inwoners van Zandvoort en omgeving hebben weer een fantastische bijdrage gedaan om er ook dit jaar een feest van te maken in de badplaats. De wandelaars werden letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Onderweg waren de terrasjes van cafés afgeladen vol, klonk er gezellige muziek en genoot iedereen van een hapje en een drankje. Eenmaal over de finish stond er livemuziek te wachten en waren terrassen speciaal geopend en het speciale Zandvoort Menu werd geserveerd. Ook de befaamde dorpstreintjes reden weer op en neer door het dorp om de wandelaars naar het station te brengen.

Recordbedrag voor Antoni van Leeuwenhoek Foundation

De Antoni van Leeuwenhoek Foundation is als goed doel aan de 30 van Zandvoort verbonden. Deelnemers konden bij online inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan deze foundation, die zich bezighoudt met hoogstaand en grensverleggend onderzoek naar kanker. Voor de start van de 30 van Zandvoort werd er een cheque van maar liefst € 16.218, – overhandigd, waarmee het eerdere record van vorig jaar met bijna € 2.000, – werd overtroffen. De wandelaars hebben met deze donaties bijgedragen aan het onderzoek ‘NUANCE’, met als doel aangrijpingspunten te krijgen voor het verbeteren van de ondersteunende zorg gericht op voeding en bewegen.