• Nieuws
  • Negende editie 30 van Zandvoort uitverkocht

Negende editie 30 van Zandvoort uitverkocht

7.500 wandelaars genieten van natuur, cultuur en entourage

Op zaterdag 30 maart staan 7.500 wandelaars op Circuit Zandvoort aan de start van de negende editie van de 30 van Zandvoort. Voor het tweede jaar op rij is het wandelevenement uitverkocht. De 30 km blijft met 4.000 wandelaars de meest populaire route, voor de 18 km hebben 3.500 wandelaars zich ingeschreven. Natuur, cultuur en entourage staan centraal tijdens dit wandelevenement van organisator Le Champion. Kijk voor meer informatie op www.30vanzandvoort.nl.

Prachtige wandelroutes
De start van de 30 van Zandvoort vindt plaats op een unieke locatie: Circuit Zandvoort. Vanaf hier beginnen wandelaars aan hun afstand van 30 of 18 km. De 30 km brengt wandelaars een aantal kilometers over het Noordzeestrand en gaat vervolgens verder door de prachtige en natuurrijke omgeving van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Onderweg komen wandelaars langs verschillende culturele hoogtepunten zoals Landgoed Duin en Kruidberg, Ruïne van Brederode en Openluchttheater Caprera. De 18 km route gaat langs het oogverblindende Vogelmeer en Wisentengebied Kraansvlak. Beide routes eindigen in het sfeervolle centrum van Zandvoort, waar genoten kan worden van een gezellig finishfeest. De 30 van Zandvoort wordt ook wel gezien als het meest afwisselende eendaagse wandelevenement van Nederland.

Internationaal gezien is het wandelevenement niet onopgemerkt gebleven, naast de Nederlandse deelnemers komen er wandelaars uit 12 andere landen naar de badplaats. Natuurlijk zijn onze Belgische en Duitse buren goed vertegenwoordigd, uit het oog springende nationaliteiten zijn de Braziliaanse en Keniaanse.

Wandel voor het goede doel
Wandelaars konden ook dit jaar bij hun inschrijving een donatie doen voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. De donaties komen deze editie ten goede aan het longkankeronderzoek ‘NUANCE’. Het uiteindelijk opgehaalde bedrag wordt op de dag van het evenement bekendgemaakt.