• Nieuws
  • Al meer dan 6.000 inschrijvingen

Al meer dan 6.000 inschrijvingen

Het aantal inschrijvingen voor de negende editie van de 30 van Zandvoort op zaterdag 30 maart loopt al aardig op! De inmiddels 6.000 ingeschreven wandelaars zijn afkomstig uit elf verschillende landen over de hele wereld. Wandelaars uit onze vertrouwde buurlanden: België en Duitsland zijn aanwezig, maar ook het Afrikaanse Kenia wordt vertegenwoordigd. Qua Nederlandse populariteit is het niet geheel verrassend dat Noord-Holland hofleverancier is met ruim 3.000 wandelaars, maar ook Zuid-Holland scoort opvallend goed: maar liefst 1.000 wandelaars komen uit deze provincie. 

Mensen die graag mee willen wandelen, kunnen zich nog inschrijven tot en met 18 maart via www.30vanzandvoort.nl. Organisator Le Champion verwacht 7.500 wandelaars aan de start op het Circuit Zandvoort er zijn dus nog maar 1.500 tickets beschikbaar. De hoofdafstand van 30 km, die het populairst is onder de deelnemers, heeft een uniek parcours waarbij strand, natuur en cultuur elkaar afwisselen. Er is ook de mogelijkheid om een 18 kilometer te wandelen.

De wandeltocht begint vanaf het Circuit Zandvoort, waar om 7.30 uur het officiële startschot klinkt van de 30 km. De route van de hoofdafstand gaat een aantal kilometer over het Noordzeestrand en gaat vervolgens door de prachtige en groene omgeving van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Culturele hoogtepunten op de route zijn onder andere Landgoed Duin & Kruidberg. Daarnaast kan de Ruïne van Brederode en het Kopje van Bloemendaal bewonderd worden en wordt het Visserspad bewandeld. In de route is ook het Openluchttheater en Wandelpark Caprera opgenomen. De 18 km route brengt een bezoek aan het prachtige Vogelmeer. Beide afstanden worden afgesloten in het bruisende centrum van Zandvoort, waar je ook nog eens kunt genieten van het ‘Zandvoort Menu’.

Sportief weekend in Zandvoort  
Naast de 30 van Zandvoort organiseert Le Champion in hetzelfde weekend het hardloopevenement de Runner’s World Zandvoort Circuit Run en het fietsevenement de Omloop van Zandvoort (beide zondag 31 maart). Tijdens het sportieve weekend komen 25.000 deelnemers in actie.

Wandel mee en steun kankeronderzoek! 
Ook dit jaar is de Antoni van Leeuwenhoek Foundation het goede doel van de 30 van Zandvoort. Deelnemers kunnen bij online inschrijving een bijdrage leveren voor kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. Maar ook kunnen ze zich, individueel of bijvoorbeeld als groep, laten sponsoren door vrienden, familie en collega’s. De wandelaars dragen zo bij aan het onderzoek ‘Nuance’, met als doel aangrijpingspunten te krijgen voor het verbeteren van de ondersteunende zorg gericht op voeding en bewegen.