• Nieuws
  • Wandelevenement 30 van Zandvoort haalt recordbedrag op voor Antoni van Leeuwenhoek Foundation

Wandelevenement 30 van Zandvoort haalt recordbedrag op voor Antoni van Leeuwenhoek Foundation

Het wandelevenement de 30 van Zandvoort ging zaterdagochtend van start met een record! Voorafgaand aan het startschot werd een cheque met een totaalbedrag van maar liefst €14.833,- overhandigd aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Met dit bedrag komt de foundation weer een stap dichterbij haar ambitie kanker te ontrafelen en de behandeling ervan te verbeteren.

Project ‘Veerkracht’
De 30 van Zandvoort staat in het teken van bewegen. De donaties komen dit jaar daarom ten goede aan het project ‘Veerkracht’ onder leiding van prof. Dr. Neil Aaronson, dr. Martijn Stuiver en Edwin Geleijn van het Antoni van Leeuwenhoek. Dit project heeft als doel fysiotherapeutisch ondersteunende beweeginterventies te ontwikkelen voor patiënten met uitgezaaide borstkanker. Deze zorg is nog niet breed beschikbaar. Door middel van dit project willen we dat meer patiënten kunnen profiteren van de juiste fysiotherapeutische ondersteuning bij uitgezaaide kanker. Om de juiste ondersteuning per patiënt te kunnen bieden is onderzoek nodig. Welke beweeg- en ontspanningsoefeningen werken goed? Vergroot het de kwaliteit van leven? Met de bijdrage van 30 voor Zandvoort kan de haalbaarheidsstudie worden uitgebreid, onder andere door extra fysiotherapeuten te scholen, waardoor de zorg dichter bij deelnemende patiënten kan worden aangeboden.

Antoni van Leeuwenhoek Foundation
De Antoni van Leeuwenhoek Foundation is sinds 2014 als officieel goed doel aan de 30 van Zandvoort verbonden. Het Antoni van Leeuwenhoek werkt elke dag aan de beste zorg voor mensen met kanker in combinatie met hoogstaand en grensverleggend onderzoek. Deelnemers konden bij hun online inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan deze foundation. Wil je meer weten over dit goede doel? Kijk dan op /goede-doel/