• Nieuws
  • Recordaantal deelnemers geniet van prachtige 30 van Zandvoort

Recordaantal deelnemers geniet van prachtige 30 van Zandvoort

Een recordaantal van 7.500 wandelaars ging zaterdagochtend 24 maart in alle vroegte van start tijdens de 8e editie van de 30 van Zandvoort. Hiermee was de wandeltocht over 18 en 30 km voor het eerst in de historie uitverkocht.  Beide routes gingen over het Noordzeestrand, door de Kennemerduinen en langs statige landhuizen en culturele highlights. De gezellige verzorgingsposten en het warme onthaal in het centrum van Zandvoort maakten deze prachtige dag compleet.

Om 07:30 uur gaf Gert-Jan Buijs van de Gemeente Zandvoort op het Circuit Zandvoort het officiële startschot voor de 30 km. Meer dan 4.000 wandelaars schreven in voor de hoofdafstand van het evenement. Om 09.00 uur klonk het startsignaal voor de 18 km, waaraan maar liefst 3.500 wandelaars deelnamen. Na de start vanaf het Circuit Park draaiden beide routes eerst in noordelijke richting het strand op. Wandelaars op de 18 km sloegen na 5 km het Nationaal Park Zuid-Kennemerland in, waar zij langs het prachtige Vogelmeer en Wisentengebied Kraansvlak liepen. De 30 km vervolgde de route over het strand richting IJmuiden en doorkruiste daarna eveneens het Nationaal Park. Hierbij deden zij diverse culturele hoogtepunten aan, zoals de middeleeuwse Ruïne van Brederode en het Openluchttheater Caprera. 

Feest in Zandvoort
Ondernemers en inwoners van Zandvoort hebben weer een fantastische bijdrage gedaan om er ook dit jaar een feest van te maken in de badplaats. De wandelaars werden bij de finish extra in het zonnetje gezet door de gerbera die zij overhandigd kregen van de Gemeente Zandvoort. Met de live muziek en gevulde terrassen was het feest compleet in het centrum van Zandvoort. Ook de befaamde dorpstreintjes reden weer op en neer door het dorp om de wandelaars naar het station en het Circuit Zandvoort te brengen.

Op naar editie 2019!
Volgend jaar vindt de 30 van Zandvoort plaats op zaterdag 30 maart 2019. De inschrijving opent in oktober dit jaar.  Kijk voor meer informatie op www.30vanzandvoort.nl