• Meer info

Meer info

Zandvoort Beyond

Na 35 jaar is de officiële Formule 1 weer terug in Zandvoort. Om dit te vieren is het 35 dagen programma ‘Zandvoort Beyond’ bedacht met allerlei events en activiteiten zodat heel Zandvoort steeds meer in de sfeer van dit grootse motorsportevent komt. En dubbel feest: dit jaar is ook de 10e editie van de 30 van Zandvoort. Wie jarig is trakteert. Speciaal hiervoor is de unieke en eenmalige route van 35 km toegevoegd, met de start én de eerste 5 kilometers op het Circuit.

Historie

TERUGBLIK 8E EDITIE 2018

De 30 van Zandvoort 2018 gaat de boeken in als recordeditie! Maar liefst 7.500 wandelaars ging zaterdag 24 maart van start. Hiermee was het wandelevenement voor het eerst in de historie uitverkocht! Voorafgaand aan het startschot werd een cheque met een totaalbedrag van maar liefst €14.833,- overhandigd aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Met dit bedrag komt de foundation weer een stap dichterbij haar ambitie kanker te ontrafelen en de behandeling ervan te verbeteren. De 18 en 30 km routes gingen over het Noordzeestrand, door de Kennemerduinen en langs statige landhuizen en culturele highlights. De gezellige verzorgingsposten en het warme onthaal in het centrum van Zandvoort maakten deze prachtige dag compleet. 

TERUGBLIK 7E EDITIE 2017

Het was een zonovergoten editie die gegarandeerd de boeken in gaat! Met maar liefst 7.348 deelnemers zijn we van start gegaan en er komen niets dan lovende geluiden over de mooie routes door het prachtige natuurgebied rondom Zandvoort. Naast de fijne zonnestralen heeft iedereen die medaille bij de finish dik verdiend. Alle wandelaars, maar ook de 100 vrijwilligers op de route en achter de schermen, partners, hulpdiensten, (overvolle) terrassen en artiesten. Dankzij hen was dit een fantastische editie van de 30 van Zandvoort! 

TERUGBLIK 6E EDITIE 2016

Maar liefst 6.677 deelnemers stonden op 18 maart aan de start van de 30 van Zandvoort. Goed wandelweer zorgde voor een heerlijke wandeldag. De deelnemers aan de hoofdafstand, de 30 km, genoten van de talrijke hoogtepunten, zoals Landgoed Duin & Kruidberg en de Ruïne van Brederode. De wandelaars van de 18 km passeerden het schitterende Vogelmeer en het Wisentengebied Kraansvlak. Bij de finish in het centrum van Zandvoort werd iedereen met open armen ontvangen door de Gemeente Zandvoort en de vele vrijwilligers van oranigsator Le Champion.

TERUGBLIK 5E EDITIE 2015 (EERSTE LUSTRUM)

De 30 van Zandvoort ontving op zaterdag 28 maart een recordaantal deelnemers van 5.958. Vanaf de start op het Circuit Park Zandvoort zat de stemming onder de deelnemers er goed in, ondanks het afwezige lenteweer. De wandelaars van de hoofdafstand van 30 km genoten van de talrijke culturele hoogtepunten, zoals Duin & Kruidberg en de Ruïne van Brederode. De wandelaars die meededen aan de nieuwe afstand van 18 km passeerden het prachtige Vogelmeer en het Wisentengebied Kraansvlak. De toegevoegde route viel bijzonder in de smaak. In het centrum van Zandvoort werden beide afstanden met open armen ontvangen door de Gemeente Zandvoort en de vele vrijwilligers van organisator Le Champion.

TERUGBLIK 4E EDITIE 2014

Op zaterdag 29 maart verliep de 30 van Zandvoort  als een droomscenario. De hele dag was de zon te bewonderen, de voorjaarsbloemen stonden volop in bloei, de afwisselende natuur zag schitterend groen en het lenteachtige weer zorgde voor een opgewekte stemming onder het recordaantal ingeschreven deelnemers van 4.121. De wandelaars hadden veel belangstelling voor de talrijke culturele hoogtepunten op de 30 kilometer lange route. Na het bereiken van de finish in het centrum van Zandvoort liepen de zonovergoten terrassen vol en daarbij ontving organisatie Le Champion veel complimenten over de geslaagde dag.

TERUGBLIK 3E EDITIE 2013

De derde editie van de 30 van Zandvoort op zaterdag 23 maart kan de boeken in als de koudste editie ooit. De deelnemers, een record aantal van 3.847, stonden die dag warm aangekleed aan de start op het Circuit Park Zandvoort om de ijzige kou te trotseren. Ondanks dat de temperatuur wat aan de lage kant was, hebben de deelnemers enorm genoten van de prachtige route van de 30 van Zandvoort.

TERUGBLIK 2E EDITIE 2012

Op zaterdag 24 maart beleefde de 30 van Zandvoort haar tweede editie. Het werd een perfecte wandeldag met veel zon voor de 3.716 deelnemers, die vanuit het hele land naar Zandvoort waren gekomen voor de 30 afwisselende kilometers. De route, die ten opzichte van vorig jaar op meerdere stukken was verbeterd, viel zichtbaar in de smaak getuige de vele positieve reacties. Organisator Le Champion kijkt dan ook terug op een zeer geslaagd evenement.De 30 van Zandvoort, waaraan 750 deelnemers meer dan vorig jaar deelnamen, viel samen met het eerste zomerse weekend. De start was vanaf het Circuit Park Zandvoort, waar om 8.00 uur het officiële startschot werd gegeven door Andor Sandbergen, wethouder van de Gemeente Zandvoort. Vanaf hier werd eerst in Noordelijke richting over het strand naar IJmuiden gewandeld. Nieuw was vervolgens de bijna vijf kilometer door Nationaal Park Zuid-Kennemerland, het prachtige duingebied dat door Natuurmonumenten wordt beheerd. Op unieke stempellocaties konden de wandelaars pauzeren met als hoogtepunt de stempelpost op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort. De deelnemers genoten volop van de sfeer op dit statige landgoed. Via het uitdagende Kopje van Bloemendaal, Overveen en het Visscherspad kwam de route uiteindelijk weer in Zandvoort uit. In de Haltestraat werd het wandelevenement volbracht, een ware prestatie voor iedereen die hier over de finish kwam. Dankzij het mooie weer en de diverse activiteiten en live muziekoptredens, die in het kader van het sportieve weekend waren georganiseerd, bleef het nog lang gezellig in de badplaats. Veel deelnemers genoten op de terrassen van het Zin in Zandvoort Menu, dat door de restaurants en strandpaviljoens speciaal voor het weekend was samengesteld.

TERUGBLIK 1E EDITIE 2011

Op zaterdag 26 maart 2011 kwamen 2.966 wandelaars en nordic walkers uit het hele land naar Zandvoort, om de eerste editie van de 30 van Zandvoort mee te maken. Het werd een succesvol debuut van dit nieuwe wandelevenement, want de organisatie mocht vele positieve reacties in ontvangst nemen. “Een mooie wandeling”, “Wat een goede verzorging onderweg” en “Volgend jaar weer” waren na het lopen van de 30 kilometer veelgehoorde kreten.De wandelaars gingen van start vanaf het Circuit Park Zandvoort, waar om 8.00 uur het officiële startschot werd gegeven door Gert Toonen, de wethouder sport van de Gemeente Zandvoort. Na vertrek volgden de eerste pittige kilometers over het rulle strand richting IJmuiden. Hier werden de deelnemers op toepasselijke wijze opgewacht door een shantykoor. Vervolgens werd van Driehuis en Santpoort naar het Kopje van Bloemendaal gelopen. Via Overveen en Bentveld keerden de wandelaars weer terug naar het centrum van Zandvoort. De laatste meters werden afgelegd in de sfeervolle Haltestraat, waar Wethouder Toonen weer aanwezig was om de deelnemers namens de gemeente een warm onthaal te geven. De horeca waren eveneens blij met de komst van de vele wandelaars, want ondanks de lage temperatuur zaten de terrassen vol.
Gepersonaliseerde medaille
Zoals je bij de 30 van Zandvoort gewend bent, ontvang je na afloop een fraaie medaille als herinnering aan jouw prestatie. Of je nu vaak loopt of voor de eerste keer: iedere prestatie verdient een mooie herinnering. Om deze herinneringsmedaille een extra persoonlijk karakter te geven, bieden wij de mogelijkheid om jouw medaille te personaliseren door middel van een origineel gegraveerd plaatje met daarop jouw naam en gelopen afstand. Bestel deze unieke extra service en je ontvangt kort na de 30 van Zandvoort jouw persoonlijke gegraveerde medaille inleg, die precies in de medaille past.Momenteel zijn we druk bezig met het ontwerp van de medaille voor de editie van de 30 van Zandvoort 2019. Zodra deze bekend is zal de preview van de medaille voor 2018 hier geplaatst worden. Zie hieronder de preview van de medaille van 2018. Preview medaille 2018Je kunt jouw medaille inleg eenvoudig via het inschrijfformulier bestellen. Je betaalt dan slechts € 5,50 (incl. verzendkosten). Ben je al ingeschreven, maar wil je de medaille inleg alsnog bestellen? Klik dan hier. Bij nabestelling zijn de kosten € 6,50 (inclusief verzendkosten).
Medische verzorging
De medische begeleiding is in handen van het Rode Kruis. Het Rode Kruis is iedere dag aanwezig op de start- en finishplaatsen en onderweg bij diverse stempelposten en met mobiele posten. Het Rode Kruis werkt professioneel en gebruikt hiervoor ook een behandelformulier, waardoor op een zorgvuldige wijze een eventuele (vervolg)behandeling kan plaatsvinden. Heb je onderweg behoefte aan medische verzorging en bevind je je niet bij een stempelpost, dan kun je in geval van nood het speciale telefoonnummer van het Rode Kruis bellen: 06-30819659.