Goede doel

Drukwerk

Dit jaar is het Antoni van Leeuwenhoek het goede doel van de 30 van Zandvoort. Het Antoni van Leeuwenhoek werkt elke dag aan de beste zorg voor mensen met kanker. Vanuit de voortdurende ambitie kanker te ontrafelen en de behandeling ervan te verbeteren, combineert het Antoni van Leeuwenhoek de zorg voor kankerpatiënten met hoogstaand en grensverleggend onderzoek. Hierdoor zijn de nieuwste inzichten en technieken direct beschikbaar voor patiënten.

Project ‘Veerkracht’
De 30 van Zandvoort staat in het teken van bewegen. De donaties komen dit jaar daarom ten goede aan het project ‘Veerkracht’ onder leiding van prof. Dr. Neil Aaronson, dr. Martijn Stuiver en Edwin Geleijn van het Antoni van Leeuwenhoek. Dit project heeft als doel fysiotherapeutisch ondersteunende beweeginterventies te ontwikkelen voor patiënten met uitgezaaide borstkanker. Deze zorg is nog niet breed beschikbaar. Door middel van dit project willen we dat meer patiënten kunnen profiteren van de juiste fysiotherapeutische ondersteuning bij uitgezaaide kanker. Om de juiste ondersteuning per patiënt te kunnen bieden is onderzoek nodig. Welke beweeg- en ontspanningsoefeningen werken goed? Vergroot het de kwaliteit van leven? Met de bijdrage van 30 voor Zandvoort kan de haalbaarheidsstudie worden uitgebreid, onder andere door extra fysiotherapeuten te scholen, waardoor de zorg dichter bij deelnemende patiënten kan worden aangeboden.

Help je mee?
Wil je hier aan bijdragen? Dat kan op twee manieren. Bij inschrijving kan er een donatie worden gedaan, of deelnemers kunnen van hun loop een sponsorloop maken. Hiervoor kan eenvoudig een persoonlijke actiepagina worden aangemaakt zodat vrienden, familie of collega’s kunnen sponsoren. De donaties komen rechtstreeks ten goede aan het project ‘Veerkracht’. Elke bijdrage is welkom en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel!

Meer informatie over het Antoni van Leeuwenhoek vind je op www.avlfoundation.nl

dr. Martijn Stuiver

 

 

Mis niets en ontvang het laatste wandelnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief