• Nieuws
  • 30 van Zandvoort uitverkocht!

30 van Zandvoort uitverkocht!

7.500 wandelaars gaan op zaterdag 24 maart genieten van de prachtige omgeving van Zandvoort. Aan deze voor het eerst uitverkochte editie doen dit jaar opnieuw een recordaantal fanatieke wandelaars mee. De hoofdafstand van 30 km is met 4.000 deelnemers de meest geliefde route. Voor de 18 km schreven 3.500 personen zich in. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk, ook niet op de dag zelf.

Unieke routes
Le Champion, organisator van het wandelevenement, is blij dat er wederom een recordaantal deelnemers aan de start staat. Circuit Zandvoort is de unieke startlocatie van beide afstanden. De 30 km route voert je een aantal kilometer over het Noordzeestrand en gaat vervolgens door de prachtige en groene omgeving van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Onderweg kom je verschillende culturele hoogtepunten tegen zoals Landgoed Duin & Kruidberg en de Ruïne van Brederode. In de route zijn ook het Openluchttheather en Wandelpark Caprera opgenomen. De 18 km route neemt je mee langs het prachtige Vogelmeer en het Wisentengebied Kraansvlak. De finish van beide afstanden is in het sfeervolle centrum van Zandvoort.

Vernieuwde stempelposten
De 30 van Zandvoort verwelkomt haar wandelaars dit jaar op maar liefst twee vernieuwde stempelposten. Op de 30 km route kan je dit jaar een stempel halen bij Koetshuis Nova Zembla op het Landgoed Duin en Kruidberg. Deze prachtige locatie, gebouwd in 1899, is in het verleden gebruikt als koetshuis, butlerswoning en stalgebouw. Bij deze nieuwe stempelpost kan je genieten van een pauze met koffie en een kleine versnapering in een omgeving boordevol geschiedenis. Ook stempelpost Camping de Lakens op de 18 km route is in een nieuw jasje gestoken! Na ruim 10 km kan er bij het speelveld bij paviljoen Gestrand rust gegeven worden aan de benen. Op deze stempelpost is live entertainment, horeca en zitgelegenheid aanwezig. De ideale plek voor een sfeervolle break.

Wandelaars steunen kankeronderzoek
Ook dit jaar is de Antoni van Leeuwenhoek Foundation het goede doel van de 30 van Zandvoort. Deelnemers konden bij inschrijving een bijdrage leveren voor kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. De wandelaars dragen zo bij aan het project ‘Veerkracht’. Dit project heeft als doel fysiotherapeutisch ondersteunende beweeginterventies te ontwikkelen voor patiënten met uitgezaaide borstkanker. Het opgehaalde bedrag wordt tijdens het evenement bekend gemaakt.