• Nieuws
  • Wandelaars worden in zonnig Zandvoort warm onthaald

Wandelaars worden in zonnig Zandvoort warm onthaald

De 30 van Zandvoort verliep vandaag als een droomscenario. De hele dag was de zon te bewonderen, de voorjaarsbloemen stonden volop in bloei, de afwisselende natuur zag schitterend groen en het lenteachtige weer zorgde voor een opgewekte stemming onder het recordaantal ingeschreven deelnemers van 4.121. De wandelaars hadden veel belangstelling voor de talrijke culturele hoogtepunten op de 30 kilometer lange route. Na het bereiken van de finish in het centrum van Zandvoort liepen de zonovergoten terrassen vol en daarbij ontving organisatie Le Champion veel complimenten over de geslaagde dag.

Om 8.00 uur klonk het officiële startschot van de vierde editie, dat werd gegeven door Andor Sandbergen, wethouder van de gemeente Zandvoort. Na de start op het Circuit Park Zandvoort begon de route met een strandwandeling van acht kilometer, met op de achtergrond een strak blauwe lucht en de opkomende zon aan de horizon. Eenmaal in IJmuiden aangekomen werd het Nationaal Park Zuid-Kennemerland betreden. Onderweg werd een aantal fascinerende bezienswaardigheden gepasseerd, zoals Landgoed Duinlust en het Openluchttheater Caprera. Bij zowel Landgoed Duin & Kruidberg als de Ruïne van Brederode kon er genoten worden van de rondleidingen, die speciaal werden aangeboden ter gelegenheid van de wandeltocht. Ook kon in de prachtige historische tuinen uitgerust worden op de patio. Naast de goede verzorging van de organisatie, haalden de betrokken ondernemers alles uit de kast om de deelnemers te voorzien van diverse lekkernijen.

Het slotstuk van de wandeltocht liep via het uitdagende Kopje van Bloemendaal, Overveen en het bekende Visscherspad. Na 30 km arriveerden de wandelaars op het Raadhuisplein in Zandvoort. Na het omhangen van de medailles en het in ontvangst nemen van de rode rozen, die aangeboden werden door de gemeente Zandvoort, stroomden de terrassen in het centrum vol. Ook gingen veel wandelaars na afloop naar het strand om daar de dag zonnig af te sluiten. Diverse restaurants en strandpaviljoens boden daarnaast het Zin in Zandvoort Menu aan en daar maakten veel deelnemers gebruik van. Als extra service zette de gemeente een toeristentrein in die mensen weer bracht naar het station of hun parkeerplaats. Le Champion spreekt van een zeer geslaagde dag, zowel voor de deelnemers als de organisatie.

Antoni van Leeuwenhoek Foundation
Aan de 30 van Zandvoort was ook deze editie weer een goed doel verbonden, namelijk de Antoni van Leeuwenkoek Foundation.  Er is een bedrag van maar liefst EUR 5892,- opgehaald door de deelnemers, hoofdsponsor Mathot en de wandelgroep van Mathot. Een therapie op maat voor iedere, individuele kankerpatiënt. Dát is de ambitie van het Antoni van Leeuwenhoek, waar al een eeuw lang kankerbehandeling en –onderzoek onder één dak samenkomen. Zo kunnen onderzoeksresultaten snel worden toegepast in de kliniek. Voor de volgende stappen op weg naar een therapie op maat is veel geld nodig en daar kan dit geld goed voor gebruikt worden.

In 2015 vindt het lustrum van de 30 van Zandvoort plaats op zaterdag 28 maart. Kijk voor meer informatie op www.30vanzandvoort.nl.