Goede doel

Drukwerk

Al bij de oprichting van het Antoni van Leeuwenhoek, ruim 100 jaar geleden, werd besloten om kankeronderzoek en –behandeling onder één dak samen te brengen. Een unieke combinatie in Nederland, waardoor patiënten snel profiteren van nieuwe onderzoeksresultaten. We staan nu voor de volgende uitdaging in onze geschiedenis.

Het kankeronderzoek is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt. Dankzij het ontrafelen van ons erfelijk materiaal, het DNA, weten we nu dat geen enkele tumor hetzelfde is. Geen borst-, long- of darmtumor is identiek. Door geleidelijk aan het DNA van steeds meer patiënten te analyseren kan, als er gerichte middelen beschikbaar zijn (of komen), behandeling op maat op grotere schaal in de praktijk gebracht worden. Hierdoor wordt het mogelijk de specifieke afwijking te behandelen met doelgerichte medicijnen. Dit noemen we een persoonlijke behandeling of therapie op maat. Tumoranalyse, chemotherapie op maat, immuuntherapie en klinische studies zijn belangrijke onderdelen in de ontwikkeling van kankertherapie op maat.

Help je mee?

Het is de ambitie van het Antoni van Leeuwenhoek om iedere patiënt de best mogelijke behandeling aan te bieden, waarbij kwaliteit van leven een belangrijke rol inneemt. Daar hebben zij topwetenschappers, geavanceerde apparatuur, tijd en vooral geld voor nodig. Je kunt het AVL hierbij helpen. Bijvoorbeeld door bij inschrijving voor de 30 van Zandvoort een donatie te doen. Of door van je loop een sponsorloop te maken. Je kunt eenvoudig een actiepagina aanmaken op deze site. Elke bijdrage is welkom en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel!

 

Meer informatie over het Antoni van Leeuwenhoek vind je op www.avlfoundation.nl

 

Mis niets en ontvang het laatste wandelnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief